Składniki (dla dwóch osób):
- 1 woreczek kaszy gryczanej,
- 1 duża cebula,
- 400 g pieczarek (ja często daję nawet więcej),
- suszony tymianek, sól, świeżo zmielony pieprz,
- 100 g twarogu,
- 2 - 3 łyżki słodkiej śmietany,
- oliwa z oliwek.
1. Kaszę gotujemy (kaszy nigdy nie gotuję w woreczku, bo to niezdrowe!). Ugotowaną kaszę wsypujemy do miski.
2. Cebulę siekamy. Podsmażamy, a następnie dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry. Smażymy ok. 10-15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
3. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pokruszony ser. Wszystkie składniki mieszamy.
4. Pieczemy w piekarniku ok. 15-20 minut (200 stopni).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz