Składniki:
- 4 filety z indyka,
- mięso mielone (lub możemy jeden filet, jeśli mamy dodatkowe, drobno pokroić),
- 2-3 łyżki sosu sojowego,
- 2 pory,
- 1 łyżka masła,
- pieprz,
- 4 plastry boczku,
- 2-3 łyżki białego wina,
- pieprz.
- Filety myjemy i osuszamy. Kładziemy na nie folię i "rozpłaszczamy" tłuczkiem do mięsa.Filety doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.
- Porę kroimy w plastry, a plastry w ćwiartki.Skrapiamy sosem sojowym.
- Rozpuszczamy na patelni masło. Wrzucamy porę i chwilę smażymy (2-3 minuty). Dodajemy mięso mielone (lub pokrojony filet), doprawiamy pieprzem i sosem sojowym. Chwilę podsmażamy.
- Na każdym filecie kładziemy plaster boczku. No boczek kładziemy porę z mięsem mielonym. Zwijamy w roladę.
- Rolady kładziemy do naczynia żaroodpornego. Na spód dodajemy trochę masła. Polewamy winem i sosem sojowym. Pieczemy ok 20 minut. Od czasu do czasu warto polać rolady powstałym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz