Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- puszka ananasa,
- ok. 200 g boczku wędzonego,
- 2 kwaśne jabłka,
- papryka słodka,
- sól, pieprz,
- oliwa,
- masło.
Sposób przygotowania:
- Kurczaka kroimy w kawałki ok. 2cmx2cm. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z oliwą.
- Ananasa i jabłka kroimy w kawałki. Jabłko posypujemy papryką, możemy podsmażyć krótko na maśle.
- Boczek kroimy w dużą kostkę, podsmażamy chwilę na patelni.
- Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian wszystkie składniki (kurczak, ananas, boczek, jabłko). Jeśli ktoś nie lubi owoców z mięsem, można użyć tylko jednego z nich. Szaszłyki pieczemy ok. 10-15 minut (180 stopni).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz