Składniki (na 2 porcje):
- 2 filety z indyka (ok. 300g),
- 1 puszka brzoskwiń,
- 1 por,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- rozmaryn,
- 200 g słodkiej śmietany.
- Filety myjemy i kroimy w kostkę.
- Brzoskwinie kroimy w kostkę. Sok odlewamy - jeszcze nam się przyda.
- Porę kroimy w krążki.
- Rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Smażymy, aż się zarumieni, dodajemy sól i pieprz. Ściągamy z patelni.
- Na patelnię wrzucamy brzoskwinie i pora. Dusimy chwilę, dodajemy mięso. Podgrzewamy.
- doprawiamy pieprzem, solą i rozmarynem. Dodajemy 125 ml syropy z brzoskwiń (z puszki) i śmietanę. Zagotowujemy i gotujemy ok. 5 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz