Składniki (dla dwóch osób):
- 1 średnia cebula,
- 1 czerwona papryka,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżeczka mąki,
- 250 ml wywaru lub rosołu,
- 250 g śmietany,
- sól,
- pieprz,
- curry.
- Cebulę obieramy, kroimy drobno.
- Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
- Roztapiamy na patelni masło. Dodajemy cebulę i paprykę, dusimy chwilę. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Chwilę dusimy.
- Dodajemy mąkę i dusimy jeszcze 2 minuty.
- Dodajemy bulion i śmietanę. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 10 minut.
- Doprawiamy solą, pieprzem i curry.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz