Składniki:
- 1 brokuł,
- 1 opakowanie makaronu rurki,
- 5 dużych pieczarek,
- 2 ząbki czosnku,
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- 1 mała śmietana (słodka)
- 1 mały jogurt naturalny (może być grecki),
- ser żółty,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy na nią cebulę oraz obrane i pokrojone pieczarki. Dodajemy sól i pieprz. Po usmażeniu ściągamy z patelni.
- Wrzucamy na patelnię mięso mielone. Podsmażamy.
- Brokuła dzielimy na różyczki i krótko gotujemy.
- Śmietanę mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dodajemy sól i pieprz.
- Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Mieszamy i posypujemy startym serem. Zapiekamy ok. pół godziny w 170 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz