piątek, 31 maja 2013

Makaron w sosie tuńczykowo-pomidorowym

To prawdziwy obiad w 10 minut. Potrzebne składniki (no, może poza śmietaną) można długo trzymać w lodówce, więc warto je mieć i wyjąć, gdy musimy coś błyskawicznie ugotować.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • puszka pomidorów,
  • śmietana 30%,
  • oregano,
  • pieprz,
  • sól,
  • ewentualnie: kapary w słoiku (ale niekoniecznie),
  • makaron (np. świderki, rurki)
Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu.
  2. Do garnka wrzucamy pomidory, dolewamy trochę śmietany.
  3. Gdy sos się zagotuje, dodajemy przyprawy, tuńczyka i ewentualnie kapary (1-2 łyżki). Zagotowujemy.
  4. Makaron polewamy sosem.
Gotowe!

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz