Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
- 600 g ugotowanych ziemniaków (ja gotuję w mundurkach i potem obieram),
- 1 por,
- 4 kiełbaski (np. śląskie),
- 4 jajka (M),
- mały kubek śmietany 30%,
- olej,
- pieprz, sól,
- 120 g startego sera gouda.
- Ziemniaki kroimy w plastry, kiełbasę w kostkę.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Jajka roztrzepujemy ze śmietaną.
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
- Na patelni rozgrzewamy olej. Na patelnię wrzucamy kiełbasę, po chwili ziemniaki i pora. Podsmażamy 7-10 minut.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy jajkami ze śmietaną, posypujemy serem. Pieczemy, aż ser się stopi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz