niedziela, 5 maja 2013

Polędwiczki w porach

Pyszne, szybkie i idealne na niedzielny lub świąteczny obiad.
Oryginalny przepis pochodzi ze strony Smaker.pl

Składniki:
  •  0,4 kg polędwiczek wieprzowych,
  • 1 por,
  • 1 pomidor,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • śmietana,
  • mąka,
  • masło,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
  1. Mięso kroimy i oprószamy mąką.
  2. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
  3. Por kroimy w krążki.
  4. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  5. Na patelni rozpuszczamy trochę masła. Wrzucamy polędwiczki i smażymy krótko.
  6. Wrzucamy por, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pieczarki. Dusimy 10 minut.
  7. Wrzucamy pomidora, dodajemy śmietanę, sól i pieprz, dusimy 15 minut.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz