Oryginalny przepis pochodzi ze strony Smaker.pl.
Składniki:
- 0,4 kg polędwiczek wieprzowych,
- 1 por,
- 1 pomidor,
- 40 dag pieczarek,
- 1-2 ząbki czosnku,
- śmietana,
- mąka,
- masło,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
- Mięso kroimy i oprószamy mąką.
- Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
- Por kroimy w krążki.
- Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Na patelni rozpuszczamy trochę masła. Wrzucamy polędwiczki i smażymy krótko.
- Wrzucamy por, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pieczarki. Dusimy 10 minut.
- Wrzucamy pomidora, dodajemy śmietanę, sól i pieprz, dusimy 15 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz