sobota, 31 sierpnia 2013

Makaron z sosem pomidorowo-szpinakowym i kurczakiem

Szybkie danie i dobry sposób na "przemycenie" w jedzeniu szpinaku :-)

Składniki:

  •  makaron (szerokie wstążki),
  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 puszka pomidorów (lub świeże, bez skórki),
  • 200 g słodkiej śmietany,
  • 200 g szpinaku (może być mrożony),
  • sól, pieprz,
  • olej.
Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotujemy.
  2. Kurczaka kroimy w małą kostkę. Smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem
  3. Do kurczaka dodajemy pomidory i śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem (ewentualnie też cukrem). Zagotowujemy.
  4. Dodajemy szpinak i chwilę gotujemy. Podajemy z makaronem.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz