Przepis znalazłam na blogu Pola Gotuje.
Składniki:
- 4-5 dużych pomidorów,
- połowa opakowania sera mascarpone,
- makaron (u mnie pełnoziarnisty rurki),
- 2 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- koperek,
- woda,
- sól, pieprz,
- olej lub oliwa.
- Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy drobno.
- Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę podsmażamy. Dodajemy pomidory i troszkę wody. Przykrywamy i dusimy ok. 5-7 minut, aż pomidory zaczną się rozpadać.
- Dodajemy pokrojony koperek i ser. Czekamy, aż się rozpuści, doprawiamy.
- Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Po ugotowaniu wrzucamy do sosu i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz