piątek, 8 sierpnia 2014

Zupa z marchwią, kalarepą i brokułem

Długo nic się nie pojawiało na stronie, czas to nadgonić! Zaczynamy od zupy.

Składniki:
  • 1,5-2 l bulionu,
  • 1 marchew,
  • 1 kalarepa,
  • kilka różyczek brokułu,
  • ewentualnie1-2 ziemniaki,
 Sposób przygotowania:

  1. Marche obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do gotującego się bulionu, gotujemy, aż zmięknie.
  2. Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu (jak marchew będzie miękka, gotujemy aż zmięknie.
  3. Jak kalarepa nam zmięknie, wrzucamy brokuła, gotujemy.
  4. Doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy śmietanę.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz