Marynowana dynia stanowi dodatek do mięs i deserów, no ale, ile można... ;-) Znalazłam ten przepis w Internecie, nieco go uprościłam.
Czas przygotowania: ok. 30-45 minut
Składniki:
- 500 chudego mielonego mięsa,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 czerwona papryka,
- puszka pomidorów krojonych bez skórki (albo ze 3 duże normalne, pokrojone, bez skóry),
- puszka czerwonej fasoli,
- szklanka marynowanej dyni (ja daję mniej),
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- łyżka sosu sojowego (a jak nie ma, to trzeba dosolić),
- 1 szklanka bulionu,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- pieprz czarny,
- ostra papryka,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
1. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Po kilku minutach dorzucić posiekany drobno czosnek. Dodać mięso, smażyć około 10 minut.
2. Mięso zalać gorącym bulionem i dusić kilka minut.
3. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, koncentrat, sos sojowy, słodką i ostrą paprykę.
4. Na koniec dodać dynię i opłukaną fasolę. Pogotować 10 minut.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz